17:25 / 10.09.2021.

Autor: HRT

Zaštita Posavske izvorne glazbe kao nematerijalnog kulturnog dobra UNESCO-a

Bosanska Posavina

Bosanska Posavina

Foto: Facebook / snimka zaslona

Zbog iznimne važnosti za identitet posavskih Hrvata, Društveno-kulturna platforma za Bosansku Posavinu pokrenula je projekt "Zaštita Posavske izvorne glazbe kao nematerijalnog kulturnog dobra UNESCO-a”. 

Kako bi projekt polučio rezultat te Posavska izvorna glazba postala zaštićena potrebno je učiniti nekoliko koraka, ističu u Zajednici.


Prvi među njima je organizacija znanstvenog skupa o Bosanskoj Posavini, koji će kroz znanstvena izlaganja odgovoriti na pitanja vezana za identitet, povijest i kulturu Hrvata Bosanske Posavine. 


12 znanstvenika izlagat će na teme vezane za Bosansku Posavinu na skupu, čiji su glavni pokrovitelji Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske, Središnji državni ured za Hrvate izvan RH i Osječko-baranjska županija.  Skup će se održati u subotu 11. rujna u 9 sati i 30 minuta u Poslovnoj zgradi, Horvatova 82 (Sloboština) u Zagrebu.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!