20:42 / 06.08.2018.

Autor: HRT

Zašto kasni obnova Medene?

Foto: HRT

Foto: HRT

Foto: - / HRT

U srednjoj Dalmaciji srpanjski su rezultati bili na razini prošlogodišnjih. No, neka odredišta bilježe stalni rast. Rekorder je Split s dvoznamenkastim plusom koji traje cijelu godinu.
U srednjoj Dalmaciji srpanjski su rezultati bili na razini prošlogodišnjih. No, neka odredišta bilježe stalni rast. Rekorder je Split s dvoznamenkastim plusom koji traje cijelu godinu, a pridružio mu se još jedan grad pod zaštitom UNESCA -Trogir, s povećanjem od 7 posto. Kako bi taj porast bio još veći, Trogiru nedostaju kvalitetni hoteli.

Kada je nakon desetljeća privatizacijskog mučenja Medenu s čak 600 soba, a poslije i apartmansko naselje preuzela Kermas energija Danka Končara, vjerovalo se u Trogiru i Segetu u brzu obnovu.

No osim bazena, fasade i tek dijela soba, obnova kasni. Veća ulaganja zapela su u nerazjašnjenim imovinsko-pravnim odnosima s državom u apartmanskom naselju.

"Medena ima svoje probleme,ove godine kad govorimo o investicijama jedan dio - 100 od 500 soba potpuno je sređeno i to na način da su 4 zvjezdice a s tim programom idemo dalje" rekao je vlasnik Danko Končar.

Temeljita obnova velebnog turističkog naselja potrebna je što prije, Trogir nema vremena za čekanje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!