Poljak: Niti jedna preminula osoba nije bila dva puta cijepljena

19:42 / 24.12.2021.

Autor: Ana Papec/Dnevnik/IMS/HRT

ravnatelj Opće bolnice Varaždin Damir Poljak

ravnatelj Opće bolnice Varaždin Damir Poljak

Foto: Dnevnik / HRT

Već drugi Božić naši zdravstveni djelatnici dočekuju u borbi s epidemijom. Od današnjih 53 preminulih, čak desetero je umrlo u varaždinskoj bolnici. 

Na pitanje zašto toliki broj preminulih u Varaždinu te koliko ih nije bilo cijepljeno za Dnevnik HTV-a odgovorio je ravnatelj Opće bolnice Varaždin Damir Poljak.

- Nažalost, u posljednja 24 sata, u Općoj bolnici Varaždin preminulo je 10 pacijenata, starosne dobi od 60 do 93 godine. Radi se o pacijentima s teškim kroničnim i malignim bolestima. Nažalost, ni jedna od tih osoba nije bila dva puta cijepljena. Šest osoba je cijepljeno samo s jednom dozom i ovo je trenutak danas na Badnjak, da skrenemo pažnju koliko je važno cijepiti se i koliko je važno zaštititi sebe i pogotovo one starije i ranjive osobe koje boluju od više kroničnih bolesti, poručio je.

- Na današnji dan u Općoj bolnici Varaždin imamo 171 pacijenta, od toga se 15 njih nalazi u jedinici intenzivnog liječenja na respiratorima. U ovom valu i prijašnjim valovima Opća bolnica Varaždin pokazala je da se spremna nositi sa svim izazovima. Imamo dovoljno smještajnih kapaciteta, osigurali smo i dodatne ako će u narednim valovima biti veći priljev, naglasio je.

Rekao je da je stanje s medicinskim kadrom zadovoljavajuće zahvaljujući Ministarstvu i Nacionalnom stožeru i Općoj bolnici Varaždin.

- Dobili smo i zdravstvene djelatnike na ispomoć i trenutno imamo dovoljan broj i ljudskih i smještajnih kapaciteta, istaknuo je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!