11:27 / 15.03.2019.

Autor: E.L.S./HRT

Zašto učitelji, policajci, liječnici i drugi traže zaštitu

-

-

Foto: - / -

Liječnici, medicinsko osoblje, socijalni radnici, nastavnici i učitelji, vozači u javnom prijevozu, policajci ustraju u zahtjevu za priznavanje statusa službene osobe ili izmjene zakona.
Liječnici, medicinsko osoblje, socijalni radnici, nastavnici i učitelji, vozači u javnom prijevozu, policajci, smatraju kako status "odgovorne osobe koja obavlja javnu ovlast" nije dovoljan u zaštiti od sve većeg broja fizičkih nasrtaja na njih, te ustraju u zahtjevu za priznavanje statusa službene osobe ili dodatne izmjene zakona.

Što je službena osoba i zašto navedene struke traže zaštitu od nasilja u zakonskoj regulativi, bila je tema rubrike "Imam problem" i o tome su govorili Ada Barić Grgurević, predsjednica HUBOL-a, Dubravko Jagić, predsjednik Sindikata policije Hrvatske, odvjetnik Marko Ramljak i Željko Stipić, predsjednik Školskog sindikata Preporod.Zbog nasilničkog ponašanja i oštećenja tuđe stvari splitska policija kazneno je prijavila 28-godišnjaka koji je u Solinu demolirao autobus javnog prijevozna nanijevši tvrtki Promet štetu od oko 70 tisuća kuna.

U policiji su rekli da su nakon završenog kriminalističkog istraživanja, koje je započelo tek nakon što je nasilni muškarac otpušten sa Odjela psihijatrije splitske bolnice, izgrednika predali policijskom nadzorniku te će sada o njegovoj slobodi odlučivati sudac istrage. Više informacija o tom napadu u reportaži Šime Kovačevića.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!