16:27 / 31.10.2018.

Autor: I.G./B.S.LJ./HRT

Zastrašujuća slika silovite Drave

-

-

Foto: - / -

Dobra vijest za mještane Lovrečan otoka stigla je u srijedu, vodostaj Drave počeo je padati i većih opasnosti od poplava neće biti.
Dobra vijest za mještane Lovrečan otoka stigla je u srijedu, vodostaj Drave počeo je padati i većih opasnosti od poplava neće biti. Podsjetimo, sinoć je izdano upozorenje i počela je evakuacija dijela mještana zbog najavljenog vodenog vala koji je u Austriji i Sloveniji napravio štetu.

Kada je mještanima u utorak predložena evakuacija, samo je jedna starija gospođa prevezena k rodbini. Ostali su odlučili ostati i riskirati. Jutro je otkrilo zastrašujuću sliku silovite rijeke. Do Lovrečan otoka se ne može, cesta je poplavljena, kao i oranice. Srećom kuće nisu ugrožene.

Vodostaj stagnira, a mještani su odahnuli. Strah je ovdje opravdan jer poplava u studenome 2012. bila je razorna. Unatoč smirivanju situacije, redovito stanje obrane od poplava na Muri i Dravi još je na snazi. 

Evo kako je to izgledalo u noći na srijedu:
 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!