Zastupnici Mosta zabrinuti zbog stanja u Zagrebu: "Grad stoji"

09.10.2021.

16:17

Autor: B.A./Hina/HRT

Članovi Mosta ispred Holdinga

Članovi Mosta ispred Holdinga

Foto: Marin Tironi / PIXSELL

Saborski i gradski zastupnici Mosta izrazili su u subotu zabrinutost zbog stanja u Zagrebačkom holdingu ustvrdivši da se gradska uprava umjesto problemima građana bavi kadroviranjem, a "upravljački i nadzorni odbori po gradskim poduzećima mijenjaju se brže nego što voze tramvaji".

- Mijenjaju se upravljački i nadzorni odbori po gradskim poduzećima brže nego što voze tramvaji u Zagrebu, rekao je Mostov saborski zastupnik Zvonimir Troskot na konferenciji za novinare o situaciji u Zagrebačkom holdingu.


Kaže i kako, umjesto da se krene s rješavanjem problema građana, od izgradnje prometnica, funkcioniranja mreže ZET-a, do problema otpada ,gradska uprava se bavi kadroviranjem.


Kada je riječ o nepravilnostima u samom ZET-u, Troskot je upozorio na upisivanje imovine koja mu ne pripada po katastru, neriješene imovinsko-pravne odnose oko Žičare, te dugove od 500 milijuna kuna. Napomenuo je i kako linija tramvaja broj 17 sve neredovitije vozi.


Gradski zastupnik Marko Sladoljev rekao je da se ništa ne događa ni na nižim gradskim razinama, u mjesnim odborima i gradskim četvrtima, ne odgovara se na pitanja građana i ne rješavaju problemi. 


- Grad stoji, ustvrdio je.


Saborska zastupnica Mosta Marija Selak Raspudić ističe kako su zabrinuti zbog situacije u Zagrebačkom holdingu te da im nije jasno zašto svi koji su imenovani na ključne pozicije u Zagrebu odlaze od gradonačelnika i očekuje odgovore.


Bojimo se hoće li ti odgovori uopće biti istiniti kada imamo u vidu da uopće nisu odbačeni navodi bivšeg člana Uprave Holdinga Ante Samodola te da je gradonačelnik lagao da ne poznaje sestru Ratka Bajakića, kazala je Selak Raspudić.


Pita i zašto je svima koji rade u gradu zabranjeno bez odobrenja gradske uprave istupati javno.


Na situaciju u bolnici Srebrnjak osvrnuo se gradski zastupnik Trpimir Goluža ustvrdivši da je ona ogledni primjer netransparentnog upravljanja i ispunjavanja "na komesarski način političkih odluka koje se donose u uskom krugu oko gradonačelnika Tomaševića".


Tvrdi da je rad Upravnog vijeća te bolnice tajan, da su radili u krnjem sastavu i donosili odluke pod utjecajem gradonačelnika, a ne temelju stručnosti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!