14:05 / 25.09.2020.

Autor: HRT

Zastupnici o aferi "Janaf" i Kovačevićevom "klubu"

-

-

Foto: - / -

Saborski zastupnici komentirali su aferu "Janaf" i "klub" Dragana Kovačevića, bivšeg čelnika Janafa.
Nekoliko saborskih zastupnika u izjavama novinarima komentirali su aferu "Janaf" i "klub" Dragana Kovačevića, bivšeg čelnika Janafa.

Bačić i Jakšić u Dnevniku: Istrage pod istragom 
Oporba: Povjerenstvo će istraživati utjecaj vlasti na rad institucija 

Saborska zastupnica Dalija Orešković (Stranka s Imenom i Prezimenom) kazala je da je Dragan Kovačević vlasnik nekretnine u kojoj je bio neki ilegalni klub.

- Tamo je dolazio čitav državni vrh. Što su radili, nitko ne zna, jer su se mobiteli ostavljali na ulazu. Što je tamo radio jedan sudac, već je samo po sebi problematično. Ako pak imamo situaciju da je taj isti sudac predsjednik Županijskog suda koji je nadležan za provođenje istrage protiv Dragana Kovačevića, onda je jasno da je takva situacija pravno neodrživa, izjavila je.  

Saborska zastupnica Anka Mrak Taritaš (Građansko-liberalni savez) kazala je da nije bila nikakva tajna da u državi postoji "klub". Dodaje da nije bila pozvana, a niti bi išla ondje.

- Živimo u državi u kojoj se predsjednik Republike i predsjednik Vlade razgovaraju kao da su osnovnoj školi, pa ih je taman krenuo pubertet. Odjedanput se ova država vodi iz nekog "kluba". To je zastrašujuće i nije dobro. Građani ove države dobili su sliku da se sve može, biti bezobrezan, bahat, izjavila je među ostalim.

Saborski zastupnik Ante Sanader (HDZ) kazao je da je čitao izjave i čuo na vijestima da ministri nisu bili u "klubu" za vrijeme lockdowna. "Gdje su oni bili, stvarno nemam tu informaciju. Treba pitati one koji su tamo bili. Šta su radili, je li to tamo ugostiteljska  djelatnost", izjavio je među ostalim Ante Sanader.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!