Zatvoren dio prometne Horvaćanske, moglo bi biti gužvi

23.05.2023.

Zadnja izmjena 08:38

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/M.Š./HRT

Zatvoren dio prometne Horvaćanske

Zatvoren dio prometne Horvaćanske

Foto: Igor Soban / Pixsell

U tijeku su radovi revitalizacije vrelovoda Horvaćanska cesta (sjeverni i južni kolnik) na dijelu Ulice Ferdinanda Budickog do ulice Hrgovići. To bi moglo dovesti do popriličnih gužvi na području Jaruna te dalje prema Prečkom.

Galerija
Zatvoren dio prometne Horvaćanske, Foto: Igor Soban/Pixsell
Radovi revitalizacije vrelovoda, Foto: Igor Soban /PixsellZatvoren dio prometne Horvaćanske, Foto: Igor Soban /Pixsell

Naime, danas od 9 sati pa do utorka 6. lipnja u 4 ujutro, potpuno će biti zatvoren dio Horvaćanske, od ulice Hrgovići do ulice Ferdinanda Budickog, a što znači da će se koristiti alternativni pravci.

Horvaćanska – Hrvatskog Sokola – Zagrebačka – Hrgovići – Horvaćanska i obratno je pravac koji je naveden u gradu Zagrebu, a svakako treba isktanutni da će brojni vozači pokušati koristiti i druge alternativne pravce.

- Često se stvara pomutnja jer na križanju Kružne i Pakoštanske nije navedeno da se dalje, kada se skrene u ulicu Ferdinanda Budickog, ne može se dalje zbog slijepog parkinga pa mnogi dođu i okreću se. Ipak, na Horvaćansku se iz Budickoga može, stoga se nadamo da neće biti problema, izvijestila je u javljanju u emisiji "Dobro jutro, Hrvatska" naša reporterka Nika Jelavić.

- Mijenja se 22 kilometra vrelovoda, podsjetimo, prije 10-ak dana ovdje je zapad ostao bez tople vode. Bez tople će vode biti do 5. lipnja, a radi se o tri naselja. Staglišće, Jarun i Gajevo. Oko radova treba reći da smo razgovarali sa stanovnicima, oni kažu da iako se ne vesele gužvama, smatraju da se vrelovod treba zamijeniti kako bi svima bilo bolje, izvijestila je u Vijestima u 8 Marisabel Majić.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!