14:25 / 26.01.2019.

Autor: HRT

Zatvoren 24-godišnjak koji je batom za meso ubio starca i ozlijedio staricu

Miranda Cikotic/PIXSELL

Miranda Cikotic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Neslužbeno se doznaje da će se obaviti psihijatrijsko vještačenje kako bi se utvrdilo je li u vrijeme počinjenja kaznenog djela bio uračunljiv.
Sutkinja istrage Županijskog suda u Splitu odredila je istražni zatvor 24-godišnjaku osumnjičenom za teško ubojstvo 92-godišnjaka i teško ubojstvo u pokušaju njegove supruge (87) koje je napao batom za meso u četvrtak navečer u Solinu, nakon čega im je iz stana odnio novac i nakit.

Istražni zatvor zatražilo je Županijsko državno odvjetništvo zbog mogućnosti ponavljanja kaznenog djela, utjecaja na svjedoke, ali i zbog posebno teških okolnosti kaznenog djela. Osumnjičeni mladić rekao je da se ničega ne sjeća i da se ne osjeća krivim. Prijavljen je za kaznena djela koja je počinio na osobito okrutan i podmukao način iz koristoljublja.

Neslužbeno se doznaje da će se obaviti psihijatrijsko vještačenje kako bi se utvrdilo je li u vrijeme počinjenja kaznenog djela bio uračunljiv. Naknadno je pronađen bat za meso i nož.

Strašan zločin dogodio se u četvrtak kasno popodne, a prvu dojavu dobila je Hitna pomoć oko 19 sati, kada je nazvao susjed nastradalog muškarca i žene i zatražio da dođu spasiti 87-godišnjakinju. Policija je ubrzo uhitila 24-godišnjeg osumnjičenika koji stanuje u istoj zgradi kao i njegove žrtve. Da je on napadač, policiji i susjedu koji je alarmirao bolnicu i policiju rekla je teško ozlijeđena žena.

Za ovo kazneno djelo predviđena je maksimalna zatvorska kazna u trajanju do 50 godina.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!