Kolaps na zagrebačkoj obilaznici zbog oštećenja na mostu preko Save

29.09.2021.

15:25

Autor: V.G./HRT

Promet

Promet

Foto: Robert Anic / PIXSELL

Od ranog poslijepodneva na zagrebačkoj obilaznici počela se stvarati kilometarska kolona vozila. Zbog problema na mostu preko rijeke Save bio je zatvoren dio autoceste A2 Zagreb - Macelj između čvorova Jankomir i Zaprešić. Promet se preusmjerio na vrlo frekventne ulice: Ljubljansku aveniju, Škorpikovu i Aleju Bologne, pa je uskoro u cijelom tom dijelu grada nastala velika gužva. Od večeri promet tim dijelom autoceste opet teče.Gužve u prometu

Gužve u prometu

Foto: Nadzorna kamera / HAK

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević zamolio je građane za strpljenje te ih pozvao da zaobilaze problematičnu lokaciju,

- Sve vozačice i vozače molim za strpljenje vezano uz oštećeni most i zatvorenu obilaznicu koji su danas izazvali prometne gužve u Zagrebu. Kao što je priopćilo Ministarstvo prometa, u cilju sprečavanja nastanka iznimno velikih kolona vozila, svi vozači kojima je za cilj grad Zagreb mole se da ne koriste čvor Jankomir kao izlaz s autoceste, već da koriste druge čvorove (čvor Lučko, čvor Buzin, čvor Ivanja Reka). Pozivam vas stoga da zaobilazite problematičnu lokaciju, a po mogućnosti i da koristite javni prijevoz i druge oblike prijevoza dok se most ne sanira, kako bi gužve bile manje, napisao je Tomašević na Facebooku.

Na dionici Jankomir - Zaprešić trenutno se vozi uz privremenu regulaciju dvosmjerno zapadnim kolnikom od stacionaže 4.+500 do 5.+800, navodi HAK. 

- Promet u zapadnom dijelu grada ponovno je prohodan. Poslijepodne je ondje bio potpuni kolaps. Kolone su bile i na Slavonskoj aveniji i na Aleji Bologne. Oko naselja Podsused cijeli dio grada bio je blokiran. Razlog tomu je zatvaranje dijela autoceste A2 od Jankomira prema Zaprešiću. Iako se tijekom dana govorilo o ulegnuću mosta, potvrđeno je kako ipak nema ulegnuća, nego su djelatnici Autoceste Zagreb-Macelj primijetili vibracije na mostu i oštećenje jednog od oslonaca. I most i autocesta ponovno su prohodni, javila je novinarka HTV-a Tamara Marković za središnji Dnevnik HTV-a. 

Podsjetimo, ranije danas Policijska uprava zagrebačka izvijestila je da je zbog tehničkih problema zatvoren promet na dionici autoceste A2 od čvora Jankomir do čvora Zaprešić, u smjeru Maclja. Vozilo se obilaznim pravcem: Ljubljanska avenija - Ulica Velimira Škorpika - Aleja Bologne.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!