16:24 / 26.08.2021.

Autor: P.F./Hina

Zatvoreni dio sjednice Vlade: razrješenja i imenovanja

Sjednica Vlade

Sjednica Vlade

Foto: Zeljko Hladika / PIXSELL

Vlada je na zatvorenome dijelu sjednice donijela više odluka o razrješenjima i imenovanjima.

Razriješen je dio dosadašnjih članova Međuvladinog mješovitog odbora za provedbu Sporazuma između Republike Hrvatske i Republike Sjeverne Makedonije o zaštiti prava hrvatske manjine u Republici Sjevernoj Makedoniji i makedonske manjine u Republici Hrvatskoj, Antun Herceg i Nada Zidar-Bogadi.

Novim članovima tog Međuvladinog mješovitog odbora imenovani su Tomislav Perić, Nandor Čapo i Ivo Kujundžić, kao predstavnici Ministarstva vanjskih i europskih poslova, Ministarstva znanosti i obrazovanja i Hrvatske radiotelevizije.

Na osobni zahtjev razriješen je član Upravnog vijeća Državne škole za javnu upravu Mirko Klarić, a novim članom Upravnoga vijeća imenovan je Boris Ljubanović.

Državnoj službenici Maji Vitaljić ponovno je dano ovlaštenje za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za europske poslove, međunarodnu i pravosudnu suradnju i sprečavanje korupcije, u Ministarstvu pravosuđa i uprave, s danom 5. rujna 2021. godine, do provedbe javnog natječaja za imenovanje ravnatelja Uprave, a najduže do šest mjeseci, jer joj ovlaštenje ističe 4. rujna.

Irenko Pilat imenovan je povjerenikom Vlade za obavljanje poslova iz nadležnosti Gradskog vijeća Grada Pazina.

Državnoj službenici Martini Kuman Kardum ponovno je dano ovlaštenje za obavljanje poslova glavnog tajnika Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva, s danom 5. rujna 2021. godine, do provedbe javnog natječaja za imenovanje glavnog tajnika, a najduže do šest mjeseci, jer joj ovlaštenje ističe 4. rujna.

Donesen je zaključak kojim se Skupštini društva Zračna luka Pula d.o.o. predlaže imenovanje Nine Vojnić Žagar za direktoricu toga Društva, do imenovanja direktora putem javnog natječaja, na razdoblje najduže od šest mjeseci, jer joj ističe mandat 26. kolovoza 2021.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!