08:25 / 16.03.2020.

Autor: M.Š./HRT

Zatvoreni granični prijelazi sa Srbijom i Crnom Gorom, uvedene brojne mjere

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Pijačana je provjera na svim graničnim prijelazima Hrvatske sa Slovenijom, Mađarskom i BiH, izvijestio je u ponedjeljak Hrvatski autoklub.
Zbog koronavirusa granični prijelazi sa Srbijom i Crnom Gorom zatvoreni su za sve, osim za njihove državljane i vozače teretnih vozila, a pojačana je provjera na svim graničnim prijelazima Hrvatske sa Slovenijom, Mađarskom i BiH, izvijestio je u ponedjeljak Hrvatski autoklub (HAK).

Zato su moguća dulja čekanja putničkih, a osobito teretnih vozila.

Prema naputku MUP-a sve vozače teretnih vozila koji ulaze u Republiku Hrvatsku iz smjera Slovenije HAK poziva da se upute na granične prijelaze Macelj, Bregana, Rupa, Pasjak i Plovanija, kako bi se ubrzao prijelaz granice.

Zbog radova na autocesti kod Goričana promet se preusmjerava preko čvora Goričan i dalje obilaznim pravcem na stari GP Goričan (obilazni pravac: čvor Goričan-ŽC2026-DC3-stari GP Goričan).

GP Dvor i Vitaljina otvoreni su samo za promet putnika i osobnih vozila.
Zbog odluke o ograničenju prometa za teretna vozila u Sloveniji koja je na snazi od 1. lipnja 2019. godine, očekuju se duža čekanja za teretna vozila, osobito na graničnim prijelazima Bregana/Obrežje i Macelj/Gruškovje. Više se može pročitati na internetskim stranicama:

https://www.hak.hr/vijest/896/ogranicenje-slo-vozila-2019.

Zbog povremeno pojačanog priljeva vozila na pojedinim graničnim prijelazima vrijeme potrebno za prelazak granice se često mijenja, a zabilježena čekanja mogu biti i duža. Vozače molimo za strpljenje i razumijevanje!

Na GP Slovenija - Hrvatska, na Macelju (Gruškovje) čekanja teretnih vozila na ulazu u Hrvatsku su  2 sata.

Na GP Srbija - Hrvatska, na Tovarniku  (Šid) višesatna su čekanja teretnih vozila na izlazu iz Hrvatske.

S obzirom na mnogobrojne upite vezane uz putovanje u susjedne države, osobito u Italiju, vozačima i putnicima se savjetuje da se prije putovanja dobro informiraju na stranicama Ravnateljstva civilne zaštite (https://vlada.gov.hr/koronavirus) i Stanja u prometu Hrvatskog autokluba (www.hak.hr) gdje će biti objavljene sve trenutne

U prekidu je međunarodna linija Split- Ancona i Dubrovnik - Bari

Zbog koronavirusa privremeno je u prekid u međunarodna linija SplitAncona (do 1. travnja ) i međunarodna linija DubrovnikBari (do 19. travnja).

Iz tehničkih razloga u prekidu je trajektna linija Brestova-Porozina.

Ostali trajekti i katamarani plove redovito.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!