Zatvorenik pronađen mrtav u ćeliji na Bilicama

30.06.2022.

16:31

Autor: HRT/Hina/V.G.

Zatvor Bilice

Zatvor Bilice

Foto: Miranda Cikotic / PIXSELL

Zatvorenik istražnog zatvora pronađen je u četvrtak mrtav u zatvorskoj ćeliji na Bilicama, a prema procjenama mrtvozornika nisu utvrđeni znakovi nasilja i točan uzrok smrti se utvrđuje, potvrđeno je iz Ministarstva pravosuđa i uprave.

Iz Ministarstva pravosuđa i uprave potvrdili se da je u zatvoru u Splitu tijekom noći s 29. na 30. lipnja umro istražni zatvorenik upućen u zatvor temeljem rješenja Županijskog suda u Splitu.

U odgovoru na Hinin upit, iz Ministarstva su izvijestili da su službenici Zatvora u Splitu pozvali Hitnu medicinsku pomoć koja je konstatirala smrt, da je o svemu obaviještena nadležna policijska postaja radi poduzimanja mjera i radnji iz svoje nadležnosti, a obaviješten je i dežurni istražni sudac.

- Prema procjenama mrtvozornika nisu utvrđeni znakovi nasilja, a točan uzrok smrti se utvrđuje, odgovorili su iz Ministarstva.

Zasad nema drugih informacija, a doznaje se da je mrtav muškarac pronađen u svojoj ćeliji jutros prilikom primopredaje smjene. Pretpostavlja se da je umro sinoć. Splitski zatvor je o događaju obavijestio sve nadležne službe, kao i branitelja umrlog istražnog zatvorenika, te njegovu obitelj.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!