15:00 / 22.03.2022.

Autor: Hina/I.B.

Zatvoreno kontejnersko naselje u petrinjskom naselju Češko Selo

Kontejnersko naselje

Kontejnersko naselje

Foto: HRT / Dnevnik u podne

Grad Petrinja je s mjesecom ožujkom kontejnersko naselje u Češkom selu stavio izvan funkcije, jer se dio korisnika vratio u svoje domove obnovljene nakon potresa, a dio je razmješten u druga dva kontejnerska naselja, doznaje se u utorak iz petrinjske Gradske uprave.

Revizijom stanja u svim kontejnerskim naseljima koje je provedeno u veljači ove godine, utvrđeno je kako je reorganizacijom i izmještanjem korisnika kontejnerskih naselja moguće navedeno naselje staviti izvan funkcije.

Korisnici čiji su objekti sigurni za stanovanje i obnovljeni nakon razornog potresa na Banovini povratili su se u svoje domove, dok su ostali korisnici razmješteni u kontejnersko naselje na Sajmištu ili u Mošćenicu.

Grad Petrinja je za kontejnersko naselje u Češkom selu mjesečno imao troškove od otprilike 75 tisuća kuna (za trošak zakupnine, električne energije i vode).

Trenutno se kontejneri, koje je Grad Petrinja dobio na korištenje, vraćaju tvrtki CROSCO u čijem su vlasništvu, naveli su iz Grada Petrinje na svojim internetskim stranicama.

Dodaju kako se nadaju da će u skoro vrijeme prestati potreba i za ostalim kontejnerskim naseljima i da će se stanovnici vratiti svojim obnovljenim kućama.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!