16:37 / 07.01.2019.

Autor: M.Š./Hina

Zaustavljeno 320 pijanih vozača, rekorder 'napuhao' 3,5 promila

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Rekorder po broju utvrđenih prekršaja prekomjerne brzine je PU zagrebačka s 253 takva prekršaja, dok je najmanje utvrđeno u PU virovitičko-podravskoj, njih šest.
Policija je proteklog vikenda nastavila s pojačanim nadzorom i sankcioniranjem najtežih prometnih prekršaja, a aktivnosti tijekom kojih je zabilježeno 3.874 prekršaja posebno su bile usmjerene prema ponavljačima teških prekršaja u prometu.

Tijekom kontrole zabilježena su 320 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, a 'rekorder' s 3,5 promila zabilježen je na području PU zadarske. Najveći broj prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola utvrđen je u PU zagrebačkoj njih 62, dok je najmanje utvrđeno u PU ličko-senjskoj, dva takvih prekršaja.

Policajci su zabilježili 1.524 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najveća prekoračena brzina od 243 km/h izmjerena je u PU vukovarsko-srijemskoj.

Rekorder po broju utvrđenih prekršaja prekomjerne brzine je PU zagrebačka s 253 takva prekršaja, dok je najmanje utvrđeno u PU virovitičko-podravskoj, njih šest.

Zabilježena su 418 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te 161 prekršaj nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje. Sigurnosni pojas najviše nisu koristili vozači PU splitsko-dalmatinske, njih 106, dok su policijski službenici PU ličko-senjske i PU vukovarsko-srijemske zaustavili po tri vozača koji nisu bili vezani.

Najveći broj nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje utvrđen u PU splitsko - dalmatinskoj, 26 takvih prekršaja. U nadzoru prometa policajci su zatekli 35 'recidivista' koji su počinili 37 teških prekršaja, a najviše je bilo recidivista koji su prije sjedanja za volan zavirili u čašicu.

Pet vozača je zadržano do otrežnjenja, a protiv šest vozača proveden je žurni postupak prilikom čega je policija predložila određivanje maksimalnih kazni.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!