19:06 / 08.09.2018.

Autor: R.D.B./HRT

Zavjetno hodočašće u Mariju Bistricu

-

-

Foto: - / -

Blagdan je Male Gospe. Obilježava se diljem Hrvatske u brojnim marijanskim svetištima. U Mariji Bistrici ovoga vikenda održava se 287. zavjetno hodočašće vjernika Zagrebačke nadbiskupije.
Blagdan je Male Gospe. Obilježava se diljem Hrvatske u brojnim marijanskim svetištima. U Mariji Bistrici ovoga vikenda održava se 287. zavjetno hodočašće vjernika Zagrebačke nadbiskupije. Poseban vlak organiziran je za mlade, kojima nije smetalo što su - zbog kvara - morali malo više pješačiti.

Oko 1000 vjernika u Zagrebu se ukrcalo u vlak za Hrvatsko zagorje. Dva će dana provesti u Mariji Bistrici na tradicionalnom hodočašću mladih. Organizator je Ured za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije.

Marija Bistrica ove godine obilježava 20 godina od proglašenja kardinala Alojzija Stepinca blaženim - njegovim će stazama i mladi danas. Ovu će noć bdjeti, ali u pastoralnom programu. U noćnom klanjanju  sudjeluje 1500 mladih iz 60-ak župa.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!