Zavodu za dječju onkologiju i hematologiju uručeno 15.000 eura

08.02.2023.

11:14

Autor: HRT/D.M./Hina

Dječja bolnica, ilustracija

Dječja bolnica, ilustracija

Foto: Goran Stanzl / PIXSELL

Zavodu za dječju onkologiju i hematologiju "Dr. Mladen Ćepulić" Klinike za dječje bolesti Zagreb uručeno je 15.000 eura donacije prikupljenih u sklopu 23. hrvatskog izdanja trke Terry Fox Run održanog lani u rujnu na Bundeku.

Donirana sredstva (oko 112.000 kuna) bit će utrošena za ranu i pravovremenu dijagnostiku, liječenje i ranu intervenciju te rehabilitaciju djece kod koje se jave komplikacije tijekom ili nakon onkološke terapije, priopćeno je u srijedu.

Onkološko liječenje djece rezultira sve boljim rezultatima, ali vrlo diferentna onkološka terapija u nekih pacijenata može rezultirati razvojem popratnih komplikacija, što iziskuje ranu dijagnostiku, praćenje i liječenje.

- Stoga je neophodan aktivni nadzor organskih sustava tijekom i nakon onkološkog liječenja uz pravovremenu intervenciju i liječenje te uključivanje u rehabilitacijske postupke, a što rezultira boljom kvalitetom života te aktivno i potpuno uključivanje u život, izjavio je ravnatelj Klinike za dječje bolesti Zagreb Goran Roić.

Zaklada Terry Fox Run do sad je prikupila više od 850 milijuna dolara za istraživanje raka na svjetskoj razini, a Hrvatska u tome ima značajnu ulogu ostvarenu kroz gotovo milijun eura doniranih za istraživanja te borbu protiv raka.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!