16:35 / 24.08.2019.

Autor: HRT

Završava špica do sada najizazovnije turističke sezone

-

-

Foto: - / -

Posljednji vikend u kolovozu za velik broj turista znači i kraj godišnjeg odmora te povratak kući što je, očekivano, donijelo velike gužve na cestama koje vode s mora prema unutrašnjosti.
Posljednji je vikend u kolovozu. Završava špica turbulentne turističke sezone koja je postavila mnogo pitanja o tome kakav turizam imamo i kakav bi trebao biti u godinama koje dolaze. Posljednji vikend u kolovozu za velik broj turista znači i kraj godišnjeg odmora te povratak kući što je, očekivano, donijelo velike gužve na cestama koje vode s mora prema unutrašnjosti.

Pojačan je promet na cestama prema moru i unutrašnjosti, u priobalju te na većini graničnih prijelaza. Povremeno se vozi usporeno, u kolonama. Kod naplatnih postaja Lučko u smjeru mora nema duljih čekanja, a prema Zagrebu je kolona duga oko 2 km.

Pojačan je promet i u splitskoj trajektnoj luci. Predviđa se da će tijekom vikenda kroz nju proći oko 85 tisuća putnika i 15 tisuća vozila. Ušli smo u dio turističke sezone kada je mnogo veći promet s otoka prema Splitu nego obrnuto. Gužve i dulje čekanje na ukrcaj na trajekt tako su mogući, primjerice, u Supetru na Braču ili Starome Gradu na Hvaru. U tom slučaju uvode se izvanredne trajektne linije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!