13:12 / 19.02.2018.

Autor: ib/HRT

Završen očevid u Donjem Zvečaju

Photo: Robert Anic/PIXSELL

Photo: Robert Anic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Prema riječima mještana, riječ je o nepreglednom prijelazu na kojem su 2011. stradala dvojica mladića.
Očevidom je utvrđeno da se nesreća na prijelazu ceste preko pruge u Donjem Zvečaju u kojoj je u nedjelju 18. veljače poginuo mladi par dogodila jer se vozač nije zaustavio na zvučno-svjetlosni signal na prijelazu te je u njega udario teretni vlak, izvijestila je karlovačka Policijska uprava.

Nesreća se dogodila u nedjelju 18. veljače oko podneva na magistralnoj željezničkoj pruzi Zagreb-Rijeka. Teretni vlak, koji je vozio iz Zagreba prema Ogulinu, nakon udara je još 200-tinjak metara gurao Renault megane. Automobil je vozio 32-godišnjak, a s njim je bila i njegova 29-godišnja supruga. Oboje su poginuli. Očevid je vodio zamjenik županijske državne odvjetnice.

Karlovačka policija izvijestila je da je i nesreća koja se dogodila 16. veljače na pružnom prijelazu Orlovac završila smrću vozača. On je u nesreći bio teško ozlijeđen, a naknadno je umro u bolnici, priopćeno je u ponedjeljak iz policije. Ta se nesreća dogodila kad je 85-godišnji vozač VW pola, unatoč svjetlosnom upozorenju o nailasku vlaka, probio brklju i udario u prolazeći teretni vlak.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!