12:21 / 20.10.2020.

Autor: Dnevnik 1/B.A./HRT

Završen peti krug prijava za subvencionirane stambene kredite

Ilustracija: Davor Puklavec/PIXSELL

Ilustracija: Davor Puklavec/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Politička platforma Možemo održala je konferenciju za novinare na kojoj je kritizirala ovaj natječaj APN-a.
Završen je peti krug prijava za subvencionirane stambene kredite, a zaprimljeno je najviše zahtjeva dosad, 4651. Subvencioniranjem stambenih kredita država pomaže u otplati dijela stambenog kredita pri kupnji stana ili kuće, odnosno pri izgradnji kuće. Mogli su se prijaviti svi građani mlađi od 45 godina koji u vlasništvu nemaju stan ili kuću.

➡️ APN počeo zaprimati zahtjeve za subvencionirane kredite

Politička platforma Možemo održala je konferenciju za novinare na kojoj je kritizirala ovaj natječaj APN-a. Smatraju da je riječ o promašenoj politici jer ona izravno dovodi do rasta cijena nekretnina, a nedostupna je velikom broju mladih ljudi.

- Budući da je ta mjera posebice sezonalnog karaktera, dolazi do rasta cijena nekretnina upravo u vrijeme kad se raspisuje natječaj. Ono što se događa jest da mi kao država zapravo radimo medvjeđu uslugu ljudima kojima pokušavamo pomoći u rješavanju stambenog pitanja, poručio je Tomislav Tomašević iz Možemo.
-

-

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!