21:51 / 12.11.2020.

Autor: Željko Valčić/Dnevnik/IMS/I.Z./HRT

Završen prelazak na novu digitalnu tehnologiju

-

-

Foto: - / -

Nova tehnologija gledateljima zemaljske televizije omogućit će praćenje više kanala triju nacionalnih televizija nego dosad, kvalitetniju sliku i ton.
Točno u ponoć gašenjem starog odašiljača DVB-T i puštanjem u rad novog DVB-T2 na Labinštici u Splitsko-dalmatinskoj županiji - završen je prelazak na novu digitalnu tehnologiju odašiljanja TV signala u Hrvatskoj.

Nova tehnologija gledateljima zemaljske televizije omogućit će praćenje više kanala triju nacionalnih televizija nego dosad, kvalitetniju sliku i ton, i što je najvažnije, tvrde u Odašiljačima i vezama, pokrivenost cijelog teritorija signalom visoke razlučivosti.

- Građani će dobiti značajno kvalitetniju sliku u odnosu na dosadašnje stanje i bolju pokrivenost zbog toga što je nova tehnologija robusnija sa signalom. Oni dijelovi koji su bili slabije pokriveni sada će dobiti  kvalitetniji signal. Moći će pratiti puno više sadržaja na vrhunski način. Pokrivenost  - na teritoriju RH, 99% stanovništva će imati kvalitetan signal i to je osnovna prednost, rekao je direktor OiV-a Mate Botica.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!