08:19 / 17.03.2019.

Autor: M.Š./HRT

Završen zagrebački polumaraton - pobjedio Kenijac Samuel

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Za 4 dana i službeno stiže proljeće, a uoči njega i ove godine održan je Zagrebački proljetni polumaraton.
Za 4 dana i službeno stiže proljeće, a uoči njega i ove godine održan je Zagrebački proljetni polumaraton. Kao što se i očekivalo, pobjednik dolazi iz Kenije.

Održana je i utrka na 5 kilometara, u kojoj su, među ostalima, sudjelovali sveti Patrik i vatrogaskinja pod punom opremom.

Start je bio ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice u 9 sati, a cilj na istome mjestu.

Početak utrke duge 21.098 metara, označio je gradonačelnik Milan Bandić. Na startu polumaratona pojavila su se 652 natjecatelja, od kojih čak 6 Kenijaca. Nije bilo teško predvidjeti pobjedničku naciju. Samuel Naibei Kiplimo istrčao je rekord utrke.

Utrku su završili gotovo svi natjecatelji - odustalo ih je samo 11.

Trčalo se u smjeru centra, na sjever, Ulicom grada Vukovara, Savskom cestom do Prisavlja pa i kroz krug naše zgrade HRT-a.

Do 12 sati trajala je posebna regulacija prometa od Ulice Hrvatske bratske zajednice, Avenije Većeslava Holjevca, preko Antallove i Cimermanove ulice do Savskog pješačkog mosta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!