Završena javna rasprava o novom prijedlogu mjere roditelj odgojitelj

30.08.2022.

11:50

Autor: Dnevnik u podne/Hina/HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: HTV / HRT

Završena je javna rasprava o novom prijedlogu zagrebačke mjere roditelj odgojitelj, a koji je u raspravu upućen nakon što je prošlu odluku ukinuo visoki upravni sud.

Na nove izmjene odluke pristiglo je 25 priloga, rečeno je prilikom početka izgradnje novog vrtića na istoku grada. Primjedbe su uputili pravobraniteljica za ravnopravnost spolova i udruge roditelja odgojitelja.

- Što se tiče udruga korisnika oni najvećom mjerom i dalje ustraju na svojim inicijalnim argumentima na stečenim pravima, legitimnim očekivanjima demografskom učinku i tako dalje. Tu bih podsjetila da je te argumente osporio i sam visoki upravni sud, rekla je Danijela Dolenec, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba.

Tomašević otvorio radove na gradnji novog dječjeg vrtića u Ivanjoj Reki 

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević položio je u utorak temeljni kamen i otvorio radove za izgradnju novog dječjeg vrtića Ivanja Reka, koji je područni objekt Dječjeg vrtića Zrno, a imat će pet odgojnih jedinica - tri vrtićke i dvije jasličke.

- Ivanja Reka zaslužuje novi gradski vrtić. Nastavljamo sa onim što smo obećali, a to je da će ova gradska uprava konačno proširiti kapacitete svih gradskih dječjih vrtića u Gradu Zagrebu. Nešto što se zanemarivalo desetljećima je sada u jednom velikom zaokretu, rekao je Tomašević.

Dodao je kako je to treći dječji vrtić koji počinju graditi u zadnjih pola godine najavivši da će u iduće dvije godine izgraditi čak 12 novih dječjih vrtića Gradu Zagrebu.

Tomašević je kazao i da bi radovi trebali biti gotovi u roku od godine dana.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Zrno i područnog vrtića u Ivanjoj Reki Zorica Lusavec rekla je da imaju ukupno 17 odgojnih skupina sa 388 upisane djece i 61 zaposlenikom.

Istaknula je i da je veseli izgradnja svakog novog vrtića, osobito na toj lokaciji Ivanje Reke, kako bi konačno i oni imali svoj vrtić kojem će pripadati jer su do sada, kako je rekla, bili ničiji i upisivali djecu u vrtiće Grada Zagreba gdje bi pronašli mjesto.

Lusavec je rekla i da očekuju i izgradnju objekta na lokaciji Žitnjak za koji je projekt i gotov.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!