Završena prva faza obnove osječkog kupališta "Copacabana"

16.07.2022.

20:57

Autor: Dnevnik/Hina/HRT

Službeno otvorenje osječke Copacabane

Službeno otvorenje osječke Copacabane

Foto: Dubravka Petric / Pixsell

Završena je prva faza obnove osječkog Gradskog kupališta "Copacabana", vrijedna 35 milijuna kuna, što je prva temeljita i cjelovita obnova toga kupališta u 46 godina postojanja, izvijestili su u subotu čelnici osječke Gradske i Županijske uprave.

- Osječani će od sutra ujutro moći uživati u omiljenom im kupalištu. Grad Osijek sada ima pravi olimpijski bazen, na njemu će se moći održavati sva natjecanja, rekla je Melita Homa.

Osječki gradonačelnik Ivan Radić kazao je kako su obnovljena dva bazena i prateća infrastruktura, a nakon završenih radova Osijek će po prvi puta imati pravi olimpijski bazen, koji, po dimenzijama, odgovara normama plivačkih natjecanja i sportova na vodi.

Dodao je kako se do sada voda iz bazena neprerađena i klorirana ispuštala u Dravu, a sada će biti pročišćena, dok su fekalne vode, umjesto nekadašnjeg ispuštanja u septičke jame, priključene na gradski kanalizacijski sustav.

Radić je na konferenciji za novinare podsjetio da su radovi počeli u siječnju te zahvalio izvođačima radova i Osječko-baranjskoj županiji, koja je u projektu sudjelovala s dva milijuna kuna.

Najavio je kako će druga faza obnove biti prijavljena za novčana sredstva Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, a natječaj Ministarstva turizma očekuje se u trećem kvartalu ove godine.

- Želimo povući što više tih sredstava, kako bi to što manje koštalo gradski proračun i građane Osijeka, istaknuo je Radić.

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić ocijenio je kako je to veliki projekt kojeg su Osječani dugo čekali te da je Osijek prepoznatljiv po svome kupalištu, koje je dio turističke ponude grada.

- Prvi dio projekta završen je brzo i kvalitetno. Želim da iduće godine odradimo i drugu fazu kako bi kompletirali taj posao i "Copacabani" vratili stari sjaj, dodao je Anušić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!