19:36 / 20.09.2021.

Autor: Šime Vičević/Dnevnik/HRT/IMS

Predsjedništvo i Nacionalno vijeće HDZ-a o obnovi i epidemiji

 Sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a

Sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a

Foto: Dnevnik / HRT

Na večerašnjoj sjednici, vrh HDZ-a, razgovarao je o aktualnim temama koje će dominirati ovog tjedna u Hrvatskom Saboru. Bilo je riječi o borbi protiv epidemije i o stanju obnove na potresom pogođenom prostoru. 

Branko Bačić se osvrnuo na posjet predsjednika Zorana Milanovića SAD-u, kao i činjenicu da je on pozvao bivšu predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović ondje, ali izvan službenog protokola. Bačić podržava činjenicu da Milanović i Grabar-Kitarović imaju zajedničko stajalište glede važnih vanjsko-političkih tema, izvijestio je za središnji Dnevnik, novinar HRT-a, Šime Vičević.

- Ja se sjećam njihovog odnosa kada je ona bila predsjednica, a on premijer. Tu je često bilo i neslaganja i nerazumijevanja. Ako danas Zoran Milanović i Kolinda Grabar- Kitarović, kada je u pitanju međunarodna politika, imaju identične stavove - ja u tome ne vidim ništa sporno, rekao je Branko Bačić, potpredsjednik HDZ-a i predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a.

Informaciju o tome da je Ivan Penava i službeno postao član Domovinskog Bačić je ocijenio očekivanom s obzirom na sve što je Penava govorio i zastupao u proteklih mjesec dana. A o tome hoće li se kandidirati za predsjednika DP-a, dodao je Bačić - izjasnit će se Penava. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!