07:16 / 03.05.2019.

Autor: HRT

Zbog aktiviranja bombe u Prečkom priveden mladić

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Prema navodima medija, osumnjičeni mladić se sam predao policiji šest sati nakon eksplozije te se on zasad sumnjiči za dovođenje u opasnost života i imovine.
Zbog postavljanja i aktiviranja eksplozivne naprave u stambenoj zgradi u Prečkom osumnjičen je Kristijan B., neslužbeno se doznaje u zagrebačkoj policiji. Prema navodima medija, osumnjičeni mladić se sam predao policiji šest sati nakon eksplozije te se on zasad sumnjiči za dovođenje u opasnost života i imovine.

Podsjetimo, eksplozija se jutros u 2.47 dogodila na najvišim katovima zgrade u Ulici Josipa Slavenskog 12. u Prečkom. U eksploziji je lakše ozlijeđena 63-godišnja žena, koja je nakon zatražene liječničke pomoći puštena na kućnu njegu. Dvije osobe su bile na obavijesnom razgovoru u zagrebačkoj policiji. 

Eksplozijom je počinjena veća materijalna šteta. Oštećena su ulazna vrata nekoliko stanova, dizalo i stubište. Mnogima su od siline eksplozije odvaljena ulazna vrata od stana, a oštećeni su i brojni automobili na parkiralištu iza zgrade. Narušena je i statika dijela konstrukcije, prije svega lifta koji je izletio iz svoga ležišta. Jedan dio stubišta se također pomaknuo iz svojeg ležišta, kazao je zapovjednik JVP-a grada Zagreba Siniša Jembrih.- Radi se o eksploziji neutvrđenog eksplozivnog sredstva u stambenoj zgradi. Posljedica svega toga nisu teško ozljeđene osobe. Odnosno jedna osoba starosti 63 godine je zatražila liječničku pomoć, izjavila je ranije glasnogovornica PU zagrebačke Marija Goatti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!