11:16 / 03.09.2020.

Autor: D.M./HRT

Zbog bijega zatvorenika suspendirana dvojica pravosudnih policajaca

Foto: montaža, MUP/PIXSELL

Foto: montaža, MUP/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Suspendirana su dvojica pravosudnih policajaca kojima je jučer, nakon izlaska s ročišta na splitskom Županijskom sudu, pobjegao Branimir Ćaleta, 36-godišnjak optužen za ubojstvo trudne djevojke.
Suspendirana su dvojica pravosudnih policajaca kojima je jučer, nakon izlaska s ročišta na splitskom Županijskom sudu, pobjegao Branimir Ćaleta, 36-godišnjak optužen za ubojstvo trudne djevojke. On je nakon višesatnog bijega uhićen sinoć u blizini Poljuda. Istražuje se kako je uspio pobjeći i zatim se osloboditi lisičina kojima su mu bile vezane ruke.

- Policija objavila detalje uhićenja Branimira Čalete 

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica iskazao je žaljenje zbog jučerašnjeg bijega zatvorenika Branimira Čalete u Splitu te se ispričao građanima Splita. Zahvalio je policiji i svima koji su bili uključeni u hvatanje zatvorenika.

- Utvrđuju se sve okolnosti ovog slučaja. Pokrenut je stegovni postupak protiv dvoje djelatnika koji su već duže u službi. Privremeno su udaljeni iz službe. Za svakog zatvorenika kod provođenja, po zakonu je potrebno provesti sigurnosnu procjenu i izdati nalog. Sad ćemo utvrditi što se konkretno dogodilo. Oni su postupali po nalogu, vjerojatno ih je zatvorenik iznenenadio, a što se dogodilo utvrdit ćemo, poručio je Malenica uoči sjednice Vlade.Podsjetimo, nakon blokade širega splitskog područja Branimir Ćaleta, 36-godišnjak optužen za ubojstvo trudne djevojke, uhićen je sinoć u blizini Poljuda. Kako se i pretpostavljalo, skrivao se na Turskoj kuli.

Policajci naoružani dugim cijevima okružili su bjegunca i on nije pružao otpor. Potraga je počela nakon jučerašnjeg suđenja, kada se Ćaleta otrgnuo pravosudnim policajcima i pobjegao preko parkirališta nedaleko od splitskoga Županijskog suda.

I dalje je nejasno kako je uspio pobjeći i u bijegu se osloboditi lisičina.
-

-

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!