Zbog COVID-a otkazano svečano otvorenje nove pulske Opće bolnice

15:46 / 12.01.2022.

Autor: Hina/HRT

Arhivska fotografija

Arhivska fotografija

Foto: Duško Marušić / PIXSELL

Zbog pogoršane epidemiološke situacije, rasta broja zaraženih te broja umrlih od COVID-a, istarski župan Boris Miletić donio je odluku o otkazivanju svečanog otvorenja nove pulske Opće bolnice, najavljenog za 17. siječnja, priopćeno je u srijedu iz ureda župana. 

Naime, Opća bolnica Pula prošlog je mjeseca dobila uporabnu dozvolu za cjelokupan projekt izgradnje, čime je dovršena najvažnija investicija istarskog zdravstva u proteklih 30 godina.


Svečano otvorenje nove bolnice najavljeno je za ponedjeljak, 17. siječnja, no zbog pogoršane epidemiološke situacije, župan Miletić donio je odluku o njegovu otkazivanju.


Istarski župan konzultirao se sa Stožerom civilne zaštite Istarske županije, a sa županovom odlukom o otkazivanju složio se i Ured premijera Andreja Plenkovića, koji je trebao biti na svečanosti. 


- Nakon dugih godina čekanja, Istra ima novu, modernu i vrhunski opremljenu bolnicu, primjerenu 21. stoljeću i po uzoru na najrazvijenije europske regije. Nova bolnica je na ponos svih nas, a posebice na radost svih djelatnika i pacijenata, kojima i ovom prilikom zahvaljujem što su imali razumijevanja tijekom proteklih šest godina, koliko je trajala izgradnja, rekao je župan Miletić i dodao da će se svečanost održati čim se poboljša epidemiološka situacija.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!