Zbog gašenja požara kućanstvima Valdebeka obračun vode po lanjskoj potrošnji

19.07.2022.

20:49

Autor: V.G./HRT/Hina

Požar u Puli

Požar u Puli

Foto: Sasa Miljevic / PIXSELL

Kućanstvima na području Mjesnog odbora Valdebek koja su u subotu 9. srpnja gasila veliki požar na tom području svojom vodom, račun za vodu za srpanj pulski Vodovod izdat će na temelju potrošnje u srpnju prošle godine, priopćeno je u utorak iz pulske gradske uprave. 

Naime, tijekom današnjeg dana na području Valdebeka predstavnik Vodovoda i tajnica Mjesnog odbora obišli su građane koji su gasili požar svojom vodom iz kućanstva te prikupili potrebne podatke o potrošačima kako bi Vodovod dobio potrebne informacije koja kućanstva će imati povećanu potrošnju vode za srpanj.

Tim kućanstvima račun za vodu za sedmi mjesec ove godine Vodovod će izdati na temelju potrošnje u srpnju 2021. godine, naveli su iz Grada Pule.

Inače, u subotu 9. srpnja u velikom požaru koji je buknuo na području Valdebeka izgorjelo je 40 hektara bjelogorice, crnogorice i niskog raslinja, ni jedna kuća nije zahvaćena požarom, ali su stradale kamp prikolice, kućice i manji objekti na poljoprivrednim površinama, te 25 vozila koja nisu bila u voznom stanju u dvorištu automehaničarske radionice koja je nagorjela.

- Uvažavajući iznimne napore stanovnika tog mjesnog odbora u gašenju požara, odlučeno je da potrošenu vodu za gašenje građani neće snositi. Stoga je Vodovod zatražio da im se dostave podaci o korisnicima vodnih usluga koji su gasili požar vodom sa svog vodovodnog priključka kako bi im račune za vodne usluge fakturirali na temelju potrošnje vode u srpnju prošle godine, - poručili su iz gradske uprave.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!