16:18 / 11.02.2021.

Autor: P.F./Hina

Zbog hladnog vremena dežurstva za beskućnike u Branimirovoj

Sunčani trenutak beskućnika na glavnom gradskom trgu

Sunčani trenutak beskućnika na glavnom gradskom trgu

Foto: Sanjin Strukic / PIXSELL

 Zbog izrazito hladnih i nepovoljnih vremenskih uvjeta za beskućnike u Zagrebu se od petka organizira noćno dežurstvo od 20 sati do 7 sati ujutro u prostorijama blagovaonice pučke kuhinje, u Branimirovoj 35.

U suradnji s Ustanovom Dobri dom dežurstvo je organizirano od od sutra, 12. veljače do 21.veljače, izvijestio je zagrebački Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

- Na taj način osobama koje borave na otvorenom i nemaju drugi odgovarajući smještaj pruža se mogućnost boravka u toplom prostoru za vrijeme trajanja nepovoljnih zimskih uvjeta, rekla je pročelnica Ureda Romana Galić.

Podsjetila je da je redovni smještaj za beskućnike osiguran u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Zagreb i Caritasom Zagrebačke nadbiskupije te se sve osobe u potrebi za smještajem mogu obratiti nadležnom Centru za socijalnu skrb kako bi se pokrenuo postupak privremenog smještaja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!