Zbog jakog vjetra na dionicama Jadranske magistrale zabrana za I. skupinu vozila

10.02.2023.

07:25

Autor: V.K./HRT/Hina

Jak vjetar

Jak vjetar

Foto: Ilustracija7Goran Kovacic / Pixsell

Zbog jakog vjetra, na dionicama Jadranske magistrale (DC8) Novi Vinodolski - Senj i Karlobag - Sveta Marija Magdalena zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), izvijestio je Hrvatski autoklub u petak.

Za sve skupine vozila otvoreni su: autocesta A1 Zagreb - Ploče - Karamatići, autocesta A6 Rijeka - Zagreb, brza cesta Solin - Klis (DC1), državna cesta Karlovac - Gračac - Knin (DC1), državna cesta Maslenica - Zaton Obrovački (DC54), Paški i Krčki most te most dr. Franje Tuđmana u Dubrovniku.

Na cestama u unutrašnjosti mjestimice ima poledice. Iz HAK-a pozivaju vozače da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama, pripaze na sigurnosnu udaljenost između vozila te ne kreću na put bez zimske opreme.

Povremena su usporavanja zbog veće gustoće prometa na gradskim prometnicama i obilaznicama te u zonama radova i privremene regulacije prometa. Potreban je dodatan oprez i strpljenje.

Zimski su uvjeti i promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na cestama (detaljan grafički prikaz nalazi se na Interaktivnoj karti HAK-a).

Na graničnom prijelazu Tovarnik/Šid teretna vozila na ulaz čekaju pet sati, a na izlaz na Bajakovu 30 minuta.

U pomorskom prometu nema teškoća.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!