Zbog jakog vjetra zatvoren Paški most, upaljen crveni alarm za dijelove zemlje

10.06.2022.

07:25

Autor: Hina/HRT/V.G.

Paški most

Paški most

Foto: HTV / HRT

Zbog jakog vjetra jutros je Paški most zatvoren za sav promet, samo za osobna vozila dopušten je na pojedinim dionicama cesta, a u prekidu su trajektna linija Prizna-Žigljen i katamaranske linije Novalja-Rab-Rijeka i Mali Lošinj-Cres-Rijeka.


Promet je dopušten samo za osobna vozila na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za ostala vozila je državnom cestom DC27 preko Gračaca), autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica (obilazak za ostala vozila je državnom cestom DC3 preko Gornjeg Jelenja, dionici Jadranske magistrale (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene i na DC54 Maslenica-Zaton Obrovački, javio je HAK u 7 sati.

Na državnoj cesti od čvora do mjesta Križišće (DC99), lokalnoj cesti Kraljevica-Križišće i na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a od Senja do Karlobaga zabrana je još za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupine vozila).

Na ulazu u Hrvatsku čeka se pola sata na graničnom prijelazu Maclju, a u teretnom prometu dva sata na Bajakovu, dok se na izlazu u teretnom prometu čeka 4 sata na Tovarniku.

Zbog loših vremenskih uvjeta u prekidu su trajektna linija Prizna-Žigljen i katamaranske linije Novalja-Rab-Rijeka i Mali Lošinj-Cres-Rijeka.

DHMZ je proglasio crveni meteoalarm za područje Velebitskog kanala zbog vrlo jake, mjestimice olujne bure, a najjači udari vjetra mogli bi biti 40-70 čvorova (75-130 km/h).

Za područje Kvarnera i Kvarnerića proglašen je narančast meteoalarm koji označuje opasno vrijeme, dok je za područje zapadne Istre, sjeverne, zapadne i južne Dalmacije proglašen žuti meteoalarm.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!