Zbog klevete osuđena supetarska gradonačelnica Marković

08.03.2023.

22:41

Autor: M.M./HRT/Hina

Ivana Marković, supetarska gradonačelnica (SDP)

Ivana Marković, supetarska gradonačelnica (SDP)

Foto: Otvoreno / HRT

Na Općinskom sudu u Splitu u srijedu je zbog klevete nepravomoćno osuđena supetarska gradonačelnica Ivana Marković i aktivistica Udruge Za naš Supetar, Vladimira Mascarell, koje su protiv njih podigli Marion Duzich i Svpetrvs hoteli, doznaje se na sudu.

Tužbu zbog klevete protiv gradonačelnice Marković i aktivistice Mascarell poduzetnik Duzich i Svpetrvs hoteli podignuli su još 2017. godine.

Prema nepravomoćnoj sudskoj presudi Marković i Mascarell su kažnjene sa 30 dnevnih dohodaka, no neće ih trebati dati ako tijekom godine dana ne počine novo kazneno djelo.

Gradonačelnica Supetra je proglašena krivom zbog izjave jednom portalu kojem je, uz ostalo, rekla kako su "najljepše plaže u mjestu prodane u koncesiju hotelskoj tvrtki, a ona ne samo da na njima zarađuje višestruko veće iznose kroz uvođenje potkoncesionara, nego ih devastira. Vlasnik tvrtke Svpetrvs nedavno je bez dozvole nasuo veliki dio obale u ovom gradu i promijenio je gotovo do neprepoznatljivosti", rekla je Marković.

Aktivistica Mascarell je pak kažnjena zbog objava na društvenoj mreži Udruge Za naš Supetar.

Splitski sud je presudio kako je izjava bila usmjerena isključivo rušenju časti i ugleda privatnih tužitelja, znalo se da nije istinita, a djelo je počinjeno preko medija, pa je tako postalo pristupačno većem broju ljudi.

Nepravomoćno osuđene gradonačelnica Marković i aktivistica Mascarell su najavile žalbu na prvostupanjsku presudu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!