17:05 / 09.05.2019.

Autor: T.V./HRT/Hina

Zbog klizišta u Podgori zatvoren promet Jadranskom magistralom

-

-

Foto: - / -

Zbog klizišta na Jadranskoj magistrali na ulazu u Podgoru iz smjera Makarske danas je cijeli dan zatvoren promet tim dijelom ceste, što ugrožava snabdijevanje prodavaonica u Podgori životnim potrepštinama te dolazak učenika školu.
Zbog klizišta na Jadranskoj magistrali na ulazu u Podgoru iz smjera Makarske danas je cijeli dan zatvoren promet tim dijelom ceste, što ugrožava snabdijevanje prodavaonica u Podgori životnim potrepštinama te dolazak učenika školu.

- U dužini oko 20-ak metara otkinuo se dio ceste do sredine njene širine, što je stvorilo opasnost za prometovanje vozilima na tom dijelu ceste pa smo promet za osobna vozila preusmjerili na cestu kroz Staru Podgoru, a za kamione i teretna vozila promet je preusmjeren na Autocestu A1 koja Zagreb povezuje s Dubrovnikom, rekao je načelnik Općine Podgora Ante Miličić.

Klizište u Podgori pojavilo se u srijedu, a Antun Bonić iz Hrvatskih cesta najavljuje kako bi privremena sanacija mogla biti završena do početka sljedećeg tjedna.

- Na mjestu klizišta dva stroja ovu cestu proširuju u smjeru brda Biokovo, no danas na tom mjestu puše jak vjetar i pada kiša što otežava poslove. Radi se na tome da mjesto na kojem je došlo do klizišta ostane izvan prometne površine, rekao je Bonić.

Ako se stanje ne pogorša početkom sljedećeg tjedna, dodao je, u ponedjeljak ili utorak mogao bi se nastaviti promet tim dijelom ceste za sva vozila, ali uz naizmjenično reguliranje prometa semaforom. Rekao je i kako su to privremen mjere, a konačna sanacija trajat će duže nakon što se izradi sanacijski projekt. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!