15:58 / 18.02.2020.

Autor: D.M./HRT

Zbog koronavirusa klinici Fran Mihaljević dodatna 3 mil. kn

Foto: Goran Jakus, PIXSELL

Foto: Goran Jakus, PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Zbog izvanredne situacije Klinici Fran Mihaljević od 1. veljače do 31. ožujka odobrena su dodatna sredstva u mjesečnom iznosu od 1.500.000,00 kn.
Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) na današnjoj je izvanrednoj sjednici odobrio dodatna 3 milijuna kuna Klinici za infektivne bolesti „Fran Mihaljević“ za veljaču i ožujak - za sprečavanje širenja koronavirusa. 

- Zbog izvanredne situacije uslijed pojave koronavirusa (2019nCov) Klinici Fran Mihaljević od 1. veljače do 31. ožujka odobrena su dodatna sredstva u mjesečnom iznosu od 1.500.000,00 kn, priopćili su iz HZZO-a. Dodijeljeni mjesečni iznosi ne uračunavaju se u mjesečni maksimalni iznos novčanih sredstava (limite). Dodatna sredstva osiguravaju se za potrebe povećanja službe pripravnosti i prekovremenih sati zdravstvenih djelatnika te za pripreme zaliha potrošnog materijala i zaštitne opreme, reagencija za testiranje te dodatne potrebne opreme u cilju poduzimanja svih mjera sprečavanja širenja koronavirusa (2019nCov), poručuju iz HZZO-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!