08:09 / 13.11.2021.

Autor: T.D./HRT/Hina

Zbog magle smanjena vidljivost, kolnici mokri

Zbog magle smanjena vidljivost

Zbog magle smanjena vidljivost

Foto: Tomislav Miletic / Pixsell

U središnjoj Hrvatskoj, Lici i Gorskom kotaru zbog magle vidljivost je mjestimice smanjena, a kolnici su vlažni i skliski, povremeno pada slaba kiša ili rosulja, izvijestio je u subotu ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog radova na Karlovačkoj cesti u Zagrebu, u naselju Blato (zona odteretnog kanala), od danas, 13. studenoga, do ponedjeljka, 22. studenoga do 4 sata, vozit će se suženim kolnikom uz regulaciju semaforima, a promet će biti zabranjen autobusima i teretnim vozilima. Danas od 8 do 16 sati bit će zatvorena državna cesta DC213, između naselja Bijelo Brdo i skretanja za Aljmaš (ŽC4093). 

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima. U pomorskom prometu nema poteškoća.

Do 31. ožujka 2022.god., prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama (NN 70/19), na motornim vozilima za vrijeme vožnje danju moraju biti upaljena dnevna ili kratka svjetla. Na motociklima i mopedima kratka svjetla moraju biti uključena tijekom cijele godine. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!