Zbog naljepnica, pritisak na inženjere

14.01.2021.

15:01

Autor: HRT/Hrvatski radio za Banovinu

default error photo
Zbog velikog pritiska radi naljepnica, neki inženjeri su već isključeni iz provjere ostećenih kuća, kaže Josip Atalić.
Zbog velikog pritiska radi naljepnica, neki kolege su već isključeni iz provjere ostećenih kuća, izjavio je u radijskoj emisiji 'Hrvatski radio za Banovinu' profesor s Građevinskog fakulteta u Zagrebu i koordinator pri Hrvatskom centru za potresno inženjerstvo Josip Atalić.

➡️ Posljedice potresa - iz minute u minutu
➡️ Novi potres od 3,2 prema Richteru zatresao Banovinu

- Imamo bazu u koju prikupljamo sve što radimo. Imaju je na raspolaganju sve institucije, gradonačelnici, načelnici, ministarstva... Mi ne ulazimo u dio procesa koji slijedi dalje. Puno se različitih odluka veže za naljepnice, od podjele kontejnera, hrane i pomoći. I u Zagrebu je bilo tako, za krovišta su subvencionirali pomoć. I tu je sve veći pritisak na inženjere, dodao je Atalić.

- Šteta je u Sisačko moslavačkoj županiji dosad prijavljena na više od 35 tisuća objekata, dodao je. Zasad rade brze preglede koji su usmjereni na savjet građanima o sigurnosti objekta, a prioritet im je pregledati objekte koje još nitko nije vidio i čiji vlasnici spavaju u automobilima, zaključio je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!