14:02 / 07.04.2021.

Autor: Hina/HRT/D.D.

Zbog okupljanja u Brnazama jedna kaznena prijava i 23 prekršajna naloga

Izletjeli s ceste u provaliju

Izletjeli s ceste u provaliju

Foto: Hrvoje Jelavic / PIXSELL

Zbog okupljanja oko 300 osoba na Uskrs u Brnazama kod Sinja unatoč epidemiološkim mjerama, splitsko-dalmatinska policija podnijela je jednu kaznenu prijavu i izdala 23 prekršajna naloga zbog nenošenja zaštitnih maski.

Policija je u srijedu priopćila kako je kriminalističkim istraživanjem utvrdila sumnju da je 24-godišnjak počinio kazneno djelo prisile prema službenoj osobi, odnosno policajcu, te je protiv njega podnijela kaznenu prijavu mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Izdana su i 23 obvezna prekršajna naloga sukladno odredbama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, zbog nenošenja zaštitnih maski.

U policiji najavljuju da nastavljaju kriminalističko istraživanje vezano za taj događaj.

Policajci su u noći s nedjelje na ponedjeljak na okupljanju u jednoj kući u Brnazama zatekli oko 300 osoba, a pri ulasku u objekt bili su napadnuti bocama te je tom prilikom ozlijeđen policajac i 25- godišnjakinja.

Dojavu da je ispred kuće parkirano stotinjak automobila, policija je zaprimila u nedjelju malo prije ponoći te su upućeni na mjesto događaja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!