Zbog oštećenja cjevovoda bez vode mnoga mjesta Vukovarsko-srijemske županije

01.02.2022.

22:30

Autor: Hina/HRT

Oštećen Regionalni vodoopskrbni cjevovod

Oštećen Regionalni vodoopskrbni cjevovod

Foto: HRT / HTV

Stanovnici brojnih mjesta u Vukovarsko-srijemskoj županiji ostali su u utorak navečer bez opskrbe pitkom vodom zbog oštećenja Regionalnog vodoopskrbnog cjevovoda kojim se iz regionalnog vodocrpilišta u Sikirevcima opskrbljuje više od 100.000 stanovnika te županije.

Iz Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije izvijestili su kako je Regionalni vodoopskrbni cjevovod oštećen uslijed radova na krčenju kanala uz autocestu Lipovac Zagreb, i to neopreznim rukovanjem građevinskim strojem.

Ekipe Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije odmah po dojavi izašle su na teren te pristupile sanaciji kvara.

Trenutno se rade iskopi i stabilizacija terena kako bi se mogao utvrditi točan razmjer štete te pristupiti sanaciji cjevovoda, navodi se u priopćenju.

- Došlo je do kvara na Regionalnom cjevovodu na potezu Sikirevci-Županja. Očekujemo da ćemo radove završiti do ranih jutarnjih sati kako bi se normalizirala vodoopskrba za 2/3 stanovnika Vukovarsko-srijemske županije, kazao je Darko Čengić, rukovoditelj tehničkog sektora Vinkovački vodovod i kanalizacija.

Zbog kvara odmah su bez vode ostali korisnici u Babinoj Gredi, Bošnjacima, Posavskim Podgajcima, Gunji, Drenovcima, Rajevom Selu, Strošincima, Soljanima, Gradištu, Cerni, Šiškovcima, Rokovcima, Andrijaševcima, Slakovcima, Srijemskim Lazama, Komletincima, Privlaci, Jarmini, Gabošu, Markušici, Podrinju, Antinu, Tordincima, Korođu, Ostrovu te u Županji i Otoku.

Zbog smanjenog tlaka stanovi na višim katovima zgrada u Vinkovcima također su ostali bez vode. Najavljeno je da će bez vode biti i grad Vinkovci te naselja Mirkovci, Nuštar, Marinci, Cerić, Ivankovo, Retkovci, Prkovci i Vođinci.

Radovi na sanaciji kvara trajat će cijelu noć te se nadamo kako ćemo tijekom sutrašnjeg dana uspostaviti normalnu vodoopskrbu u svim navedenim naseljima i gradovima, navode iz Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!