15:39 / 18.02.2021.

Autor: Hina

Zbog pamdemije i potresa briga za mentalno zdravlje

Predsjednik RH Zoran Milanović

Predsjednik RH Zoran Milanović

Foto: Boris Scitar/Vecernji list / PIXSELL

Predsjednik Republike Zoran Milanović razgovarao je s vodstvom Hrvatskog psihološkog društva, koje ga je izvijestilo da zbog pandemije i potresa još više brige treba posvetiti mentalnom zdravlju.


Ured predsjednika priopćio je da se na sastanku razgovaralo o posljedicama koje na ljude i njihovo mentalno zdravlje ostavljaju potresi koji su pogodili Hrvatsku, kao i pandemija izazvana virusom SARS-CoV-2.


Predstavnici Hrvatskog psihološkog društva poručili su da je kronični stres uzrokovan pandemijom posebno izražen problem te je zbog toga potrebno još više brige posvetiti mentalnom zdravlju.Predsjednika Milanovića informirali su i da je njihovo društvo posebno angažirano u vezi s pružanjem psihološke pomoći stanovništvu na potresom stradalom području Sisačko-moslavačke županije.


Jedna od tema o kojoj se razgovaralo bila je i potreba donošenja strategije ili plana mentalnog zdravlja čija je priprema u nadležnim institucijama stala još 2016. godine.Predstavnici Hrvatskog psihološkog društva izvijestili su Milanovića i o aktivnostima koje se provode tijekom četrnaestog Tjedna psihologije u Hrvatskoj (od 15. do 21. veljače), a koji se održava pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike.


Hrvatsko psihološko društvo najstarija je strukovna organizacija hrvatskih psihologa koja djeluje od 1953. godine.


U izaslanstvu koje je posjetilo Ured predsjednika bili su predsjednik društva Josip Lopižić te dopredsjednice Ljiljana Mikuš i Nelija Rudolfi, stoji u priopćenju.Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!