18:43 / 19.02.2021.

Autor: Hina

Zbog povećane incidencije, Konavle se vraćaju online nastavi

On line nastava

On line nastava

Foto: Dusko Marusic / PIXSELL

Nakon što se od 23. siječnja 14-dnevna kumulativna incidencija u općini Konavlima na sto tisuća stanovnika povećala sa 128 na 1108, Dubrovačko-neretvanska županija preporučila je u petak da škole u toj općini od ponedjeljka provode nastavu online, a sutra će biti zatvoreni vrtići. 

Za usporedbu, u Dubrovačko-neretvanskoj županiji 19. veljače incidencija je 309, a sve ostale općine i gradovi u županiji imaju incidenciju manju od 500.

 Iz Dubrovnika se za Dnevnik HRT-a javila reporterka Ivana Brailo Drnas i naglasila kako je ovih dana zabilježen porast novozaraženih na dubrovačkom području.


Kako je rekla da zabrinjava višetjedni trend novooboljelih na području Konavala, stoga je odlučeno da nastava na tom području od ponedjeljka bude on line, a vrtići su od sutra zatvoreni. Te će mjere ostati na snazi do kraja mjeseca.

- Imamo povećani broj oboljelih u općini Konavle koji strelovito raste posljednjih dana, rekao je Mato Lakić, dr. med.spec.epidemiologije, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo dubrovačko neretvanske županije.

Preporuku za prelazak na online nastavu Dubrovačko-neretvanska županija donijela je kao osnivač nakon zahtjeva Općine Konavala i u koordinaciji sa županijskim Stožerom civilne zaštite, a Općina Konavle je kao osnivač vrtića donijela odluku o njihovu zatvaranju.

Mjere vrijede do 28. veljače, kada će se preispitati u skladu s epidemiološkom situacijom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!