Zbog povećanog broja cijanobakterija zabranjeno kupanje na osječkom jezeru "Bajer"

22.08.2023.

Zadnja izmjena 17:02

Autor: Hina/HRT/A.V.

Zbog povećanja broja cijanobakterija do daljnjega je zabranjeno kupanje na jezeru "Bajer", u osječkom naselju "Jug 2", izvijestila je u utorak osječka Gradska uprava.

U priopćenju navode kako su 18. kolovoza djelatnici Službe za zdravstvenu ekologiju Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije proveli uzorkovanje vode za kupanje na Bajeru, u naselju Jug 2. Dodaje se kako je vizualnim pregledom kupališta utvrđena mogućnost prisutnosti cijanobakterija, pa je Zavod za javno zdravstvo izdao preporuku o izbjegavanju kupanja na tome jezeru, dok se ne provedu dodatne analize.

Dodatna ispitivanja su potvrdila povećanu brojnost cijanobakterija, stoga obavještavamo građane da se za lokaciju Bajer, na Jugu 2 izdaje zabrana kupanja. Djelatnici Službe za zdravstvenu ekologiju županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo će nastaviti praćenje kakvoće vode za kupanje na navedenoj lokaciji, poručuju iz osječke Gradske uprave.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!