Zbog prijetnji gradonačelniku Duspari policija provodi istragu

20.10.2021.

00:35

Autor: P.F./Hina

Mirko Duspara

Mirko Duspara

Foto: Ivica Galovic / Pixsell

Glasnogovornica Policijske uprave brodsko-posavske potvrdila je Hini da se provodi a vezana uz prijetnje upućene gradonačelniku Slavonskog Broda Mirku Duspari.

O kakvoj vrsti prijetnji se radi i tko ih je uputio Nujić nije pojasnila, pozivajući se na istragu koja je u tijeku.

Duspari je, prema pisanju medija, prijetnje uputio poduzetnik Tomislav Opačak, a povod je navodno javni natječaj za odabir tvrtke koja će tijekom zime održavati čistim ulice u Slavonskom Brodu.

Ni Duspara ni Opačak danas nisu bili dostupni za komentar, a oko istog natječaja sporili su se i ranije.

Zbog odluke da se za čišćenje gradskih ulica ne angažira Opačakova tvrtka "Poduzeće za ceste", Opačak je krajem 2011. i početkom 2012. s više kamiona prosvjedovao pred slavonskobrodskom Gradskom upravom i Dusparinom kućom. Duspara je tada odluku pravdao nepotpunom dokumentacijom PZC, a Opačak je tvrdio da Duspara "uzima pinku".

Opačak je aktivan u više gospodarskih područja od građevine do riječnog transporta, a, osim u gospodarstvu, široku mrežu poznanstava ima i među političarima, od ljevice do krajnje desnice. U njegovom najužem, obiteljskom krugu, u politici je aktivna njegova sestra Marina Bilić Opačak, donedavna članica SDP-a, koja je u Hrvatski sabor i ušla kao predsjednica SDP-a Brodsko-posavske županije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!