Zbog atletskih utrka u Zagrebu zatvoren niz prometnica

25.03.2023.

09:08

Autor: HRT/D.M.

Posebna regulacija prometa

Posebna regulacija prometa

Foto: Boris Scitar / PIXSELL

Tijekom vikenda na zagrebačkim ulicama će biti postavljena privremena regulacija prometa zbog održavanja utrka, izvijestila je zagrebačka policija. Obustavit će se promet na nizu prometnica pa policija poziva građane na razumijevanje i strpljenje. 

U subotu i nedjelju, 25. i 26. ožujka 2023. godine u organizaciji Zagrebačkog atletskog saveza, održat će se atletske utrke i to u subotu, 25. ožujka 2023. godine na 5 km dok će se u nedjelju, 26. ožujka 2023. godine održati utrka na 21 km na prometnicama u gradu Zagrebu pod nazivom «8. ZAGREB 21 - 8. zagrebački proljetni polumaraton»

Slijedom navedenog, u subotu, 25. ožujka 2023. godine od 18.30 do 19.30 sati, radi osiguranja atletske utrke uspostavit će se privremena regulacija prometa kojom je predviđena potpuna zabrana prometa za sva vozila Ulicom Hrvatske bratske zajednice i Avenije Većeslava Holjevca (zapadni i istočni kolnik) od raskrižja s Ulicom grada Vukovara do Avenije Dubrovnik, priopćili su iz policije.

Regulacija prometa u subotu

U nedjelju, 26. ožujka 2023. zbog osiruranja trase polumaratona (dva kruga - 21 km) uspostavit će se privremena regulacija prometa kojom je predviđena potpuna zabrana prometa za sva vozila i to;

- od 5.30 do 8.30 sati zapadnim kolnikom Hrvatske bratske zajednice od raskrižja s Ulicom Grada Vukovara do Slavonske avenije - za potrebe postavljanja pozornice (start i cilj) uz propuštanje autobusa „ZET-a“;

- od 8.30 do 11.30 sati Ulicom Hrvatske bratske zajednice i Mostom slobode (oba smjera), Avenijom Većeslava Holjevca (od Mosta Slobode do Avenije Dubrovnik), Antallovom ulicom, Cimermanovom ulicom od Antallove do starog Savskog mosta te Ulicom D. Tomljanovića Gavrana (od SR Njemačke do Av. V. Holjevca).

Alternativni pravci na kojima neće biti ograničenja u prometu u pravcu jug - sjever:

-Avenija Dubrovnik - Most mladosti - Držićeva avenija,
-Avenija Dubrovnik - Jadranski most - Selska cesta - Ilica.

Alternativni pravci na kojima neće biti ograničenja u prometu u pravcu istok - zapad:

-Slavonska avenija - Zagrebačka avenija - Ljubljanska avenija
-Avenija Dubrovnik od rotora Remetinec do rotora Zapruđe

Nakon starta utrke u nedjelju, 26. ožujka 2023. godine u 9 sati te prilikom prolaska trkača Vukovarskom i Savskom cestom za vrijeme zabrane prometa u trajanju od najduže 30 minuta, alternativni pravci su kolnikom Avenije Dubrovnik (istok - zapad) i „zeleni valovi“ smjerovi istok i zapad.

Regulacija prometa u nedjelju

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!