13:05 / 14.09.2019.

Autor: HRT

Zbog prometa prosvjedovali stanari Bačvica

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Neprekinutim petominutnim prelascima preko pješačkog prijelaza blokirali su promet.
Stanari splitskih Bačvica danas su, drugi put u protekla dva tjedna, prosvjedovali u Jadranskoj ulici, a neprekinutim su petominutnim prelascima preko pješačkog prijelaza blokirali promet negodujući zbog načina na koji je Grad riješio prometnu regulaciju u Trajektnoj luci, odnosno u njihovoj četvrti.

Smatraju da je prometna regulacija loša i da je zbog nje povećan promet u njihovoj četvrti. Okupilo ih se više desetaka s transparentima na kojima je, među ostalim, pisalo "Tri pješačka bez semafora na putu do mora! Makni dicu", "Da je ego manji, grešku bi odavno priznali", "Ubili ste javni gradski prijevoz", "Ima li itko pametan da nas posjeti?" i drugo.

Organizator prosvjeda je predsjednik Gradskog kotara Bačvice Tomislav Zaninović koji je pozvao i ostale građane da im se pridruže.

- Dok se problem ne riješi, nećemo biti zadovoljni, i dalje ćemo prosvjedovati. Pitamo se gdje je danas gradonačelnik i predstavnik gradske vlasti? Gradonačelnik koji se bori za interese građana trebao bi doći do njih jer to je u njihovu interesu. Zato idemo dalje s prosvjedima, najavio je Zaninović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!