Zbog prometne nesreće na A6 ograničenje brzine između Ravne-Gore i Delnica

29.11.2021.

07:32

Autor: HRT/Hina

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Goran Kovacic / PIXSELL

Zbog prometne nesreće na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Ravna Gora i Delnice u smjeru Rijeke vozi se jednim prometnim trakom uz ograničenje brzine 40 kilometara na sat, izvijestio je  Hrvatski auto-klub.


Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje. Magla smanjuje vidljivost mjestimice na cestama u unutrašnjosti. Zbog ponegdje jake kiše moguće je zadržavanje veće količine vode na kolniku, a mogući su i odroni, posebice na Jadranskoj magistrali (DC8) i cestama u gorju. U Gorskom kotaru i Lici mjestimice i povremeno pada snijeg pa upozoravamo vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obvezna je zimska oprema na cestama kroz Gorski kotar: na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo II i Kikovica (isključivanje na odmorištu Vukova Gorica u smjeru Rijeke i na čvoru Kikovica za smjer Zagreb), na DC3 Zdihovo-Rijeka, na DC32 GP Prezid-Parg-Delnice, DC203 GP Brod na Kupi-Delnice i DC305 Parg-Čabar. U Lici je zabranjen promet na DC218 Bjelopolje-Donji Lapac te na svim lokalnim i županijskim cestama na području Korenice.

Zbog snijega zimska oprema obavezna je na Istarskom ipsilonu (B8) na dionici Rogovići-tunel Učka-Matulji.

Na graničnom prijelazu Bregana/Obrežje na izlaz kamioni čekaju jedan sat.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su katamaranske linije Ubli - Vela Luka - Hvar -Split i Vis - Split.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!