Zbog puknuća vodovodne cijevi Novi Zagreb bez vode

16.06.2023.

Zadnja izmjena 12:26

Autor: HRT/T.S.

Pukla vodovodna cijev u Utrinama

Pukla vodovodna cijev u Utrinama

Foto: Slaven Branislav Babic / PIXSELL

Stanovnici zagrebačkih Utrina i obližnjih kvartova ostali su bez tople i hladne vode. Do puknuća cijevi je došlo tijekom izvođenja radova na vrelovodu.

U jutarnjim satima (9:00) došlo je do oštećenja vodoopskrbnog cjevovoda na križanju Ulice Hrastin prilaz i Barčev trg, uzrokovanog radovima na rekonstrukciji toplovoda. Ekipe Vodopskrbe i odvodnje d.o.o. odmah su započele s aktivnostima otklanjanja kvara, navode iz Zagrebačkog holdinga.

Priopćili su i kako je normalizacija vodoopskrbe uspostavljena je u 10:30, dok su radovi na sanaciji oštećenja u tijeku.

Uslijed oštećenja, nešto više od sat vremena bez vode su bili stanovnici naselja Travno i Zapruđe. Na području Sloboštine, Dugava, Sopota, Utrina, Središća i Travnog na višim katovima stambenih zgrada postojala je mogućnost slabijeg dotoka vode, uslijed pada tlaka. Opskrba vodom osigurana je putem autocisterne s oznakom „voda za piće", stoji u priopćenju. 


Galerija
Pukla vodovodna cijev u Utrinama, Foto: Slaven Branislav Babic /PIXSELL
Pukla vodovodna cijev u Utrinama, Foto: Slaven Branislav Babic /PIXSELLPukla vodovodna cijev u Utrinama, Foto: Slaven Branislav Babic /PIXSELLPukla vodovodna cijev u Utrinama, Foto: Slaven Branislav Babic /PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!