Zbog puknuća vrelovoda dijelovi Zagreba bez tople vode

09:37 / 12.10.2021.

Autor: M.M./HRT/Hina

Zbog puknuća vrelovoda dijelovi Zagreba bez tople vode

Zbog puknuća vrelovoda dijelovi Zagreba bez tople vode

Foto: Emica Elvedji / Pixsell

Zbog sanacije puknuća magistralnog vrelovoda na Horvaćanskoj cesti, HEP-Toplinarstvo privremeno je obustavilo isporuku toplinske energije krajnjim kupcima u zagrebačkim naseljima Jarun, Gajevo, Staglišće, Gredice i Vrbani.

Predviđeno vrijeme trajanja obustave je do 13. listopada u jutarnjim satima.

Iz HEP-Toplinarstva ističu kako su razlozi puknuća magistralnog vrelovoda starost, te korozija cijevi uzrokovana izlijevanjem oborinskih voda pomiješanih sa sredstvima kojima se zimi tretiraju kolnici.

Napominju da ta dionica vrelovoda nije bila u obuhvatu radova revitalizacije vrelovodne mreže koji su se provodili ovog ljeta, međutim, a u planu je zamjene kroz sljedeće dvije godine u sklopu projekta "Revitalizacija vrelovodne mreže na području grada Zagreba".

HEP-Toplinarstvo moli krajnje korisnike za strpljenje i razumijevanje dok radnici ulažu maksimalne napore da se puknuće vrelovoda sanira u što kraćem roku.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!