Zbog slučaja Dekanić disciplinski postupak protiv još četvero policajaca

13.04.2023.

22:59

Autor: Hina/D.M.

Damir Dekanić

Damir Dekanić

Foto: Dubravka Petrić / PIXSELL

Policijska uprava vukovarsko- srijemska pokrenula je disciplinski postupak protiv još četvero policijskih službenika vezano uz slučaj vukovarsko- srijemskog župana Damira Dekanića, koji je u pritvoru od 15. ožujka, potvrdili su iz te policijske uprave.

Zbog nezakonitosti s prošlogodišnjom prometnom nesrećom, u kojoj je u noći s 16. na 17. travnja sudjelovao župan Damir Dekanić, uz župana Dekanića, prije gotovo mjesec dana, uhićeno je troje policajaca i još dvije osobe.

Uhićeni policijski službenici su odlukom načelnika policijske uprave udaljeni iz službe. Svi su završili u jednomjesečnom pritvoru u osječkom zatvoru, osim osumnjičene policajke radi trudnoće. Iz Policijske uprave vukovarsko- srijemske nisu naveli u svezi točno kojih sumnji je disciplinski postupak sada pokrenut protiv još četvero policajaca.

Vukovarsko- srijemskom županu Damiru Dekaniću 15. travnja ističe 30 dana pritvora kada će biti određeno hoće li, ako do tada svi svjedoci ne budu ispitani, on biti dodatno produžen.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!