10:01 / 16.11.2018.

Autor: D.M./HRT

Zbog sramoćenja žrtve javnost isključena iz suđenja Daruvarcu

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Naima, na jučerašnjem ročištu obrana je iskoristila svjedočenje prve svjedokinje kako bi na najgrublji način ocrnila žrtvu.
U nastavku suđenja Darku Kovačeviću Daruvarcu, optuženom za brutalno premlaćivanje 18-godišnje djevojke sudac Tomislav Šimić je uvažio zahtjev tužiteljstva i do kraja postupka isključio javnost. Tužiteljstvo je to zatražilo, kako je istaknuto, jer je obrana na jučerašnjem ročištu iskoristila svjedočenje prve svjedokinje kako bi na najgrublji način ocrnila žrtvu. 

Danas je trebala svjedočiti i djevojka, ali se nije pojavila jer je prije dva dana otpuštena iz KB Dubrava te se na kućnoj njezi oporavlja od operacije. U nastavku bi trebala svjedočiti djevojčina majka, dok drugoga svjedoka A.K. policija nije pronašla na prijavljenoj adresi.

Vlasnica kafića jučer je posvjedočila kako je sporne večeri bila na terasi, pa nije vidjela što se događa unutar kafića. Potvrdila je da u kafiću postoje tri nadzorne kamere i da ima aplikaciju za pregledavanje na mobitelu ali nije znala odgovoriti zbog čega nije pregledala snimku. Iako je dan ranije trebao svjedočiti i njezin suprug, on se opravdao probavnim problemima, jedna svjedokinja je navela da nema kome ostaviti djecu, dok se treći svjedok nije opravdao.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!